Honlap-menü
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 39
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés
Szombat, 2024-06-15, 1:46 PM
Üdvözöllek Vendég

Térkép

Az alábbi térképen játszódik a történet. Minden nép egy területről indul, a tűz a pirosról, a víz a kékről, a növény a zöldről, a föld a barnáról, a villám a sárgáról, a sötétség a feketéről, illetve az X-xel jelölt területen van a Kitagadottak szervezetének a központja.

Minden nép csak szomszédos terület felé terjeszkedhet, ahol le kell győznie az őslakosokat. Azok számának pontos megismeréséhez kémet kell küldeni a körzetbe (Van egy térképem, melyen a területeket pöttyökkel jelöltem erejük alapján, ez az irányadó. Mivel én ismerem a területek erejét, a terjeszkedésbe csak akkor szólhatok bele, ha egyedül vagyok a népemben.).

Meg lehet támadni az ellenfél területét is, aki ekkor minden erejével védekezik. A támadó fél csak akkor támadhat közösen egy szövetségesével, ha van határos területük. Ha viszont nyernek, a területen és az adón se lehet osztozkodni. A győztes fél megszerzi a kérdéses területet. Ha az egyik nép területe elér egy másik nép központjának a szomszédságába, akkor behódoltathatja őket, ha megszerzi azt a területet is. A behódolt karakterek már a hódító nép alatt lesznek feltüntetve, velük harcolniuk kell a hadjáratokba, illetve három szakaszonként tíz arany adót is kell fizetniük a hódítóknak.

Ebből csak szökéssel lehet menekülni. A szökés tulajdonképpen egy kalandozás, melyben a karakter megpróbál elszökni a hódított nép elől (6/3-as eséllyel), majd ha ez sikerül, akkor egy másik nép befogadhatja, de ezzel felvállalja, hogy a diplomáciája a hódító néppel ellenséges lesz. Ha senki nem fogadja be a karaktert, akkor a kitagadottak szervezetének a tagja lesz. ha azt is elfoglalta már valaki, akkor visszakerül a hódító néphez, ahol elveszik az összes aranyát, és nem speciális és legendás fegyverét, majd az energiaszintje nullára csökken.

Minden meghódított terület után a nép minden tagja kap szakaszonként egy aranyat.

Ha egy nép elfoglalja egy másik nép központját, akkor megkapja azok státuszpontjait.

Ha egy nép elfoglalta az összes többi nép központját (a másik fél által elfoglalt népek központját nem kell, azok automatikusan járnak a központja után), vége a játéknak, és a hódító fél győzött.

A csata menete: Ha pl. x nép meg akarja támadni y nép egyik területét, akkor a csata kezdete előtti szakaszban privát üzenetet kell küldenie valamelyik szerkesztőnek a csatában részt vevő emberek számáról, és a zsoldosok számáról, fajtájáról. Fontos, hogy csak olyan területet támadhatnak, ami szomszédos velük, y néppel pedig maximum semleges a diplomáciai viszonyuk. Ha y nép rendelkezik x népnél kémmel, akkor még időben értesítjük a várható támadásról, illetve a támadók számáról, így segítséget kérhetnek a szövetségeseiktől, akik arannyal, és emberekkel is tudják támogatni y népet, de csak akkor, ha vannak szomszédos területeik. Ha y népnek nincsen kémje x népnél, akkor az utolsó pillanatban informáljuk őket a támadásról, és nem lesz idejük a szövetségesektől segítséget kérni, illetve az ellenfelek pontos számát se fogják tudni, így látatlanban bérelhetnek fel zsoldosokat saját haderejük kiegészítéséhez. Ha x nép nyer, akkor övé lesz a terület, ha pedig ez y nép alapterülete volt, akkor y nép kapitulál, és x nép tagjaként folytatja a játékot. Ha y nép nyer, akkor megszerzik x nép összes vagyonának 50%-át, amit eloszthatnak egymás között.

Diplomáciai mutató javítása, rontása: javítani lehet a diplomáciai mutatót például ajándékokkal (arany, nem speciális/legendás fegyver stb...) egy adott nép számára, vagy ha egy csata során x nép segít y-nak (ez csak akkor történhet meg, ha x, vagy y nép kémekkel rendelkezik az ellenséges z nép udvarában, így tudnak a támadási szándékról, és x népnek van szomszédos területe y néppel). Fontos az, hogy ha x nép nem y nép szövetségese, akkor y nép nem kérhet tőle segítséget, x nép pedig maximum önként segíthet. Rontani lehet a diplomáciai mutatókon kalandozásokkal, melyek során x nép egyik tagját meglopja vagy elrabolja y nép pár tagja, de rontani lehet a diplomáciai viszonyt párbajjal és leszámolással is. Szintén ront a diplomáciai mutatókon, ha x nép befogad egy y népből szökött karaktert.

Keresés
Naptár
«  Június 2024  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • TOP 100
  • Zene
  • Ajándék